Drágám


Hideg és nyirkos januári csütörtök reggel. Még sötét van, több mint egy óra mire felkel a nap. Péter hallja, ahogy Éva már a konyhában sürgölődik. Érzi a kávé illatát. Az órára néz. Hat óra múlt négy perccel. Nem akar felkelni. Ma nem. Pedig eldöntötte, hogy ezen a napon elárulja neki. Ma végre erősnek kell lennie és oda kell állnia. Nem húzhatja tovább. Nem tisztességes. De a döntése megmásíthatatlan. Végül összeszedi magát, feláll és elindul a fürdőszoba irányába.

Felkapcsolja a villanyt. Ledobja magáról a pizsamáját. Kilép a papucsból a hideg kőre, majd gyorsan beugrik a zuhanyzóba. Megengedi a meleg vizet és csak áll. Lógatja a fejét és élvezi ahogy végigfolyik minden porcikáján a forró víz. Néhány másodpercre sötétség borul az agyára és próbál nem gondolni semmire. Hiába. Ez lesz a nap amikor minden megváltozott.

Elzárja a csapot, kilép a zuhanyfülkéből és megtörölközik. Visszabújik a papucsba és magára kapja a fürdőköpenyt. A mosdóhoz lép aztán a tükörbe néz. Végigsimít az arcán, az apró borosta serceg, ahogy keze halad az arca mentén. Őszül, konstatálja.

Éva éppen mosogat. Még fürdőköpeny van rajta és törölköző a fején. Észre sem veszi mikor Péter a konyhába lép. Az utolsó kanalat is elöblíti, elzárja a vizet. Megtörli kezét a mosogató mellett felakasztott kis konyharuhába. Vizes ujjáról majdnem lecsúszik a gyűrű, de még időben észreveszi. Megtörli a gyűrű alatti vizes részt is.

Lassan megfordul és meglátja Pétert a konyhába lépni. Elindul felé, hogy megölelje és egy csókot nyomjon az arcára, mint minden reggel. De ma nem olyan mint máskor. Éva megtorpan, Péter szóra nyitja a száját.

- Drágám. Rákos vagyok.

Címkék: reggel, szomorúság
https://egypercesek.blogstar.hu/./pages/egypercesek/contents/blog/42311/pics/lead_800x600.jpg
reggel,szomorúság
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?