Ötödik

Péter már borzalmasan izzad. Talán még sohasem volt ilyen ideges. A keze ökölbe szorítva, a pulzusa az egekben, már a látása sem tiszta. Az izzadtság csípi a szemét, folyamatosan pislog, a torka kapar, érzi saját dübörgő szívét ahogy szinte kiszakad a mellkasából. A pólója már úszik a verejtékben és a testére tapad. Máskor gyűlöli ezt az érzést, de most nem ez a legnagyobb baja. Az a gond, hogy az idő sehogy nem akar múlni. Már csak néhány másodpercet kell kibírni. De milyen végtelenül hosszúra nyúló másodpercek ezek.

Eddig sem könnyen repült el ez az előző néhány perc, de az ehhez képest semmi sem volt. Mert ami most következik az már felér egy gyilkossági kísérlettel. Az sem sokat segít, hogy néhány röpke pillanat alatt millió gondolat fut át az agyán egyszerre. Az élete, a múlt, a jelen és a jövő azonban fénysebességgel elrepül az agyban, és visszarángatja őt ide, ebbe az őrjítő helyzetbe. Fél a következő pillanatoktól és mégis alig bírja már kivárni. Legyen már vége! Vagy így, vagy úgy, de legyen már vége! És ekkor megszólal a várva várt női hang:

- Az ötödik nyerőszám a huszonhetes!

Péter artikulátlanul ordítani kezd, minden ízében remeg és megfeszül minden izom a testében. Az Ő ötödik száma a harminckettes.

Címkék: őrület, szerencse
https://egypercesek.blogstar.hu/./pages/egypercesek/contents/blog/40335/pics/lead_800x600.jpg
őrület,szerencse
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?