2017.07.23.

Balázs kényelmetlenül fészkelődik az ócska műanyag székben. A kezét tördeli, majd egymáshoz dörzsöli izzadt tenyereit, pattogtatja a körmeit, aztán kicsit rágja is őket, végül kezdi elölről. A körömrágásról már rég leszokott. Legalábbis eddig azt hitte. Mindeközben a koszos padlót bámulja, ami talán nem is piszkos, csak nagyon kopott? Bűvöli a feltűnően réginek tűnő szemeteskukát, számolgatja a csempéket a falon, de mindig felkapja a fejét amint valami mozgást vesz észre a szeme sarkából. Eddig azonban semmi. Nem szól hozzá senki. Pedig már vagy századszor reméli, hogy végre megszólítja valaki. Holott tudja, hogy csak azon a bizonyos ajtón jöhet ki az a személy, aki neki hozza a hírt.

Az órájára néz, és szörnyülködve döbben rá, hogy kicsit több mint három órája ücsörög egy helyben. Feláll és megérzi, teljesen elgémberedtek a lábai, de ez eddig fel sem tűnt számára. Leguggol párszor, aztán elkezd sétálgatni. Tesz néhány lépést, de nem akar eltávolodni az ajtótól. Ami még mindig nem akar kitárulni. Már tényleg az őrület határán egyensúlyoz, amikor végre mégis nyílik az ajtó. Balázs azonnal odarohan, de az orvos rögtön csitítgatja:

- Nyugalom! Mindketten jól vannak. Szívből gratulálok! Kislánya született.  

Címkék: boldogság
2017.07.16.

A mobiltelefon ébresztő funkciója működésbe lép és az alvásnak ezennel vége. Beköszöntött egy újabb reggel. De már legalább tavasz van, ilyenkor az ébredés is sokkal-sokkal könnyebb. Az éjjel sikerült ismét valami sületlenséget álmodni, Nimród erre próbál pontosan visszaemlékezni, de az esetek többségében alulmarad ebben a küzdelemben. Ahogy most is.

Az egyik lába kilóg a takaró alól, és mivel egész éjjel nyitva maradt az ablak, kicsit átfázott a kikandikáló végtag. Gyorsan behúzza a takaró alá, ahol rögtön érzi is ahogy kezd átmelegedni. Szépen lassan kinyitja a szemét, és örömmel nyugtázza, hogy a nap máris süt. Ez a nap egyik másodpercről a másikra jobb és jobb.

Egy csiga lassúságával fog neki a nyújtózkodásnak. De ebben a pillanatban meghallja, hogy elkezd mellette mozgolódni valaki. Nimród lassan jobbra néz, és Ő már mosolyog.

- Jó reggelt! – mondja azzal az összetéveszthetetlen mosollyal a szája sarkában.

Ebből a tökéletesre sikerült ébredésből Nimród már tudja, hogy ez bizony egy nagyon szép nap lesz.

Címkék: boldogság, reggel

Ezeket a cikkeket olvastad már?